Brålanda Snickerifabrik, Allégatan 3, 46461 Brålanda
0521-30041 • info@bralandasnickeri.se

Läs mer om Accoya®...

Som första fabrik i Sverige har vi börjat tillverka fönster i Accoya®. Läs mer om detta spännande träslag med dramatiskt förbättrad hållbarhet och livslängd.
Fönster tillverkade med Accoya®.
Fönster tillverkade med Accoya®.
Kan ni tänka Er ett fönster, allmogefönster eller annan typ, som är tillverkat i ett träslag som behåller sin form och håller i minst 50 år? Det är ingen omöjlighet. Vi är först i Sverige med att ha tillverkat och sålt fönster tillverkade i Accoya®.

Accoya® är acetylerat trä. Det är en modifieringsprocess som i slutändan ger ett trä med egenskaper avseende hållbarhet och reaktion på yttre förhållanden som vida överstiger konventionellt trä. Där vanligt trä rör sig, sväller, krymper, etc. håller Accoya® sin form och storlek utan någon förändring. Det gör att man slipper fönster och dörrar som ibland kan bli svåra exempelvis stänga eller öppna på grund av att träet har svällt. Accoya® är också idealiskt i områden med tuffa väderförhållanden.
Källa

Otroligt nog garanteras en hållbarhet på 50 år ovan jord eller 25 år i kontakt med mark eller färskvatten. Då Accoya® inte rör på sig eller sväller så håller också färgen längre då den inte behöver följa med rörelser som med konventionellt trä.
Modifieringsprocessen är miljövänlig och giftfri, inget onaturligt tillsätts i träet. Dessutom används bara snabbväxande trä från certifierat hållbara skogar. Sammantaget finns det alltså på sikt stora miljövinster att göra på användning av Accoya®.

Källa

CEOS - Sveriges enda återförsäljare av Accoya® trä. | CEOS.se
Accsys Technologies is a trading name of Titan Wood Limited. ACCOYA® and the Trimarque Device are registered trademarks owned by Titan Wood Limited and may not be used or reproduced without written permission.